STEP-subsidie (gesloten)

Voor woningcorporaties en andere verhuurders was er de zogenaamde ‘Stimuleringsregeling Energieprestatie Huursector’, ook wel STEP-subsidie genoemd. Dit is een initiatief van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties om de huurmarkt, en belangrijker nog de ontwikkeling van duurzaamheid en energiebesparing in de huursector, een impuls te geven.

Voor wie?

Als je bij een woningcorporatie werkt of een of meer woningen verhuurt waarvan de huurprijs onder de liberalisatiegrens ligt en de energieprestatie van jouw bestaande huurwoningen wilt verbeteren, dan kun je gebruik maken van STEP.

In juni en juli 2018 zijn er veel aanvragen voor STEP ingediend. Er is geen budget meer. Er was een totaal van €395 miljoen euro aan subsidie beschikbaar en is er voor €519 miljoen euro aangevraagd. Een aanvraag indienen heeft daarom geen zin meer.

Voorwaarden

Aan de STEP zaten wel enkele voorwaarden verbonden. Je kon een STEP-subsidie aanvragen tot uiterlijk 31 december 2018. Voordat je deze subsidie wilt aanvragen moest je ervoor zorgen dat jouw aanvraag compleet was en dat er geen informatie mist. Verder moeten bedrijven in het bezit zijn van een e-Herkenningnummer en moeten particulieren hun DigiD-code bij de hand hebben.

Ook moeten er in sommige gevallen twee extra bijlagen meegestuurd worden met daarin gegevens van de huurwoning en rechtspersoon. De hoogte van de subsidie die je daadwerkelijk ontvangt hangt voor een groot gedeelte af van de energie-index die per woning behaald wordt. De hoogte van dit index krijgt meestal een behoorlijke boost na een renovatie.

Wat kost woningisolatie?

Benader vandaag nog isolatiespecialisten bij jouw in de regio voor gratis informatie en een offerte. Zo weet je wat de mogelijkheden zijn en door de prijzen te vergelijken kun je tevens besparen op je aankoop.

Bron: www.rijksoverheid.nl/step/