Subsidie spouwmuurisolatie 2022

Een ingreep in jouw huis doe je niet zomaar. In het verleden zijn veel mensen afgehaakt omdat de kosten te hoog waren. De Rijksoverheid wil dat zoveel mogelijk mensen groener gaan leven. Er zijn verschillende regelingen en subsidies voor particulieren en ondernemers die gebruik willen maken van spouwmuurisolatie. Deze regelingen en maatregelen kunnen de kosten aanzienlijk beperken en ook het gehele isoleringproces voorspoediger laten verlopen.

Over het algemeen zijn er 3 maatregelen die het meest gebruikt worden en die het meest lucratief kunnen uitpakken.

– Standaard subsidies:

Steeds vaker maakt de overheid subsidies vrij voor particulieren en ondernemers om hun te helpen duurzamer te worden. Aangezien spouwmuurisolatie een van de meest effectieve vormen van isolatie is besteed de overheid hier extra aandacht aan. Deze extra voordelen begonnen in 2013 toen de overheid nieuwe akkoorden sloot.

Een onderdeel van de afspraken was dat er meer subsidies zouden vrij komen voor isolatie en andere duurzame ingrepen. De overheid stelde daarom in totaal €600 miljoen euro beschikbaar die verspreid werden over verschillende gemeentes. Huiseigenaren kunnen van deze subsidie gebruik maken en een aanvraag indienen bij hun gemeente. Houd er rekening mee dat de gemeente een complete aanvraag van je wilt ontvangen met alle belangrijke informatie. Ook is het belangrijk dat je goed kijkt of je daadwerkelijk in aanmerking komt voor een subsidie. Elke gemeente hanteert namelijk zijn eigen subsidieregels.

Er zijn op dit moment geen landelijke subsidies voor isolatie. Wel kan jouw gemeente een lokale subsidie aanbieden.

– Laag BTW-tarief:

De overheid heeft ook het BTW-tarief verlaagd. In het akkoord van 2013 werd hier ook extra aandacht aan besteed en werd het tarief voor arbeidsuren in de bouw van 21% naar 9% verlaagd. Deze regeling maakt spouwmuurisolatie een stuk aantrekkelijker voor de huiseigenaar aangezien de prijzen fors worden verlaagd.

Het effect van deze BTW-verlaging is zelfs zo groot, dat volgens verschillende bronnen de totale prijs zo een €1300 euro goedkoper kan uitvallen. In praktijk bespaard dit zo een 7% van de totale prijs (BTW-verlaging geldt alleen voor de arbeidskosten).

Een voorwaarde voor deze regeling is wel dat je huis tenminste 2 jaar oud moet zijn.

– Duurzaamheid leningen:

Deze leningen zijn een goed alternatief in het geval een subsidie niet mogelijk is. Duurzaamheid is nu eenmaal een onderwerp waar iedereen zoveel mogelijk bij betrokken wilt zijn. Daarom maken bedrijven en overheidsinstanties de ontwikkeling naar een duurzame en groene samenleving zo aantrekkelijk mogelijk. Deze leningen worden afgesloten bij het Energiebesparingfonds.

Deze duurzame leningen hebben verschillende eigenschappen. Zo heeft de lening over het algemeen een tijdsduur van zo een 7 tot 10 jaar. Het bedrag van deze leningen valt over het algemeen tussen de €2.500 euro en €50.000 euro. Daarbij wordt er gekeken naar je financiële situatie en draagkracht en de omvang van de werkzaamheden die de lening betreffen. Over het algemeen valt de rente op ongeveer 2%. Dit is van verschillende factoren afhankelijk zoals de hoogte van het bedrag dat geleend wordt en de afbetalingsperiode.

Wat kost woningisolatie?

Benader vandaag nog isolatiespecialisten bij jouw in de regio voor gratis informatie en een offerte. Zo weet je wat de mogelijkheden zijn en door de prijzen te vergelijken kun je tevens besparen op je klus.