Prijzen spouwmuurisolatie

De prijs van spouwmuurisolatie hangt van verschillende factoren af. Zo kunnen er verschillende isolatiematerialen gebruikt worden die van invloed zijn op de totale prijs en het isoleringsproces. De meest voorkomende materialen zijn: steenwol, glaswol, isolatiekorrels en PUR-schuim. Het ene materiaal is geluidsbestendiger dan de ander en sommige materialen beschermen beter tegen vocht. Hoe je huis is opgebouwd zal voor een groot deel bepalen welke materiaalsoort het beste bij je past.

Let er wel op dat spouwmuurisolatie alleen interessant is voor huiseigenaren met een woning die gebouwd is tussen 1920 en 1976. Je dient te beschikken over een spouwmuur met een lege spouw waar spouwmuurisolatie in kan. Deze dient vrij van puin te zijn.

De effecten van materialen op de kosten van spouwmuurisolatie

Over het algemeen wordt spouwmuurisolatie als een goedkope isolering gezien aangezien de werkzaamheden in vergelijking met andere soorten redelijk simpel zijn. Het isolatiemateriaal kan namelijk via kleine gaatjes in de buitenste laag van de spouwmuur worden gespoten.

Algemene kosten spouwmuurisolatie

Hieronder worden de verschillende prijzen en woonsoorten geïllustreerd:

 • Appartement
  Een appartement valt onder de goedkoopste groep en de kosten in deze categorie vallen tussen de €500 euro en €600 euro per 25 m2 gevel
 • Tussenwoningen
  De prijzen voor deze woningen vallen tussen de €800 euro en €1100 euro per 65 m2 gevel
 • Hoekwoningen
  Deze woningen vragen voor hetzelfde oppervlak tussen de €1200 euro en €1400 euro
 • Vrijstaande woningen
  Dit is de duurste categorie en vraagt tussen de €2200 euro en €2500 euro per 150 m2 gevel

Prijzen per m2 en materialen

De prijzen van spouwmuurisolatie worden per m2 opgemaakt en worden verder beïnvloed door het type huis dat je bezit, de materialen die worden gebruikt en natuurlijk de oppervlak van de ruimtes die geïsoleerd moeten worden. Verschillende soorten huizen zorgen namelijk voor verschillende oppervlaktes en dus verschillende werkzaamheden. Ook de bereikbaarheid van je woning en de straat kunnen effect hebben op de uitkomst van de totale prijs. Hieronder nemen we een kijkje naar de verschillende materialen en hun invloed op de prijs:

Isolatiemateriaal Prijs
Minerale wol €15 tot €25 per m2
EPS parels €25 tot €30 per m2
PUR schuim €25 tot €30 per m2

– Steenwol:
Steenwol is een van de meest gebruikte materialen op het gebied van isolatie. Het lijkt op glaswol en heeft veel van dezelfde voor- en nadelen. De isolatiewaarde van steenwol valt in vergelijking met andere isolerende materialen wat tegen maar heeft een extra voordeel in de vorm van geluidsbestendigheid. De prijs van steenwol ligt tussen de €15 euro tot €20 euro per m2.

– Glaswol:
Glaswol is een andere zeer bekend materiaal als het op het gebied van isolatie aankomt. Glaswol is al jaren vertrouwd en wordt veel gebruikt bij dakisolatie. Glaswol komt vaak in rollen maar voor spouwmuurisolatie wordt er gebruik gemaakt van vlokken. Glaswol heeft een hoge isolatiewaarde en is bovendien brandveilig. Daarnaast is het een van de goedkoopste isolatiematerialen die er beschikbaar zijn. Over het algemeen liggen de prijzen voor glaswol tussen de €15 euro en €25 euro per m2.

Glaswol met het kenmerk HR++ heeft een hogere isolatiewaarde maar valt iets duurder uit dan de reguliere vormen van deze isolatiesoort. Een soort glaswol dat uitstekend geschikt is voor het isoleren van spouwmuren is de glaswol genaamd Supafil.

– EPS parels en isolatiekorrels:
EPS korrels zijn een van de meest bekende en veelgebruikte isolatiekorrels die er op de markt te vinden zijn. Deze parels komen in verschillende kleuren en verschillende vormen. De meest voorkomende parels zijn witte, grijze of zwarte korrels. De EPS parels komen in verschillende isolatiewaardes zoals HR+ en HR++. Een nadeel van EPS korrels is dat het inferieur is aan steenwol en zeker aan glaswol op bijna elk gebied.

Zo hebben EPS parels een lagere geluidsbestendigheid, afdichting en brandveiligheid dan glas- en steenwol. EPS parels presteren wel beter op het gebied van vochtbestendigheid en zijn over het algemeen milieuvriendelijker. Je moet er wel rekening mee houden dat EPS parels een stuk duurder zijn dan andere materialen zoals glas en steenwol. De prijs ligt tussen de €25 euro en €30 euro per m2.

De kosten voor jouw spouwmuurisolatie kunnen dus verschillen. Het beste kom je eerst in contact met lokale isolatiebedrijven voor advies. Zo kun je achterhalen welke soort het meest geschikt is voor jouw woning.

Wat kost woningisolatie?

Benader vandaag nog isolatiespecialisten bij jouw in de regio voor gratis informatie en een offerte. Zo weet je wat de mogelijkheden zijn en door de prijzen te vergelijken kun je tevens besparen op je klus.