Subsidie gevelisolatie 2022

Je gevel maakt een belangrijk deel uit van je woning en is van groot strategisch belang in de strijd om warmte zoveel mogelijk in je huis te houden. De landelijke subsidie voor isolatiewerkzaamheden is inmiddels afgeschaft. Ook in de toekomst zal die waarschijnlijk niet meer terugkomen. Wel zijn er enkele andere regelingen die het iets aantrekkelijker maken om gevelisolatie te plaatsen.

De overheid heeft besloten om alleen de landelijke isolatiesubsidies voor VvE-ers in stand te houden. Dit betekent dus dat je als particuliere huiseigenaar geen subsidie voor gevelisolatie kunt krijgen. Er zijn echter 3 alternatieven.

1. Gemeentelijke subsidie

Het kan zijn dat jouw gemeente of provincie een subsidie voor energiebesparende maatregelen in woonhuizen heeft. Je kunt daarom zo snel mogelijk aanspraak proberen te maken op een regeling in jouw gemeente. Ook voor de toekomst is het namelijk niet duidelijk dat hier subsidie voor gaat komen. Op kun je kijken op www.energiesubsidiewijzer.nl of er zo een subsidie is.

2. Lager btw-tarief

Nog steeds kun je gebruik maken het lager BTW-tarief op de plaatsingskosten van gevelisolatie. Normaal zijn die 21%, maar betaal je nu slechts 9% BTW. Dat scheelt een fiks bedrag. Deze korting wordt automatisch verrekent op de factuur. Let er echter wel op of dit inderdaad is gebeurd.

Op www.belastingdienst.nl vind je hier meer informatie.

3. Groene lening

Ook is het in veel gevallen mogelijk om een groene lening aan te vragen. Over deze leningen betaal je een lagere rente. Het geld kan gebruikt worden om verschillende milieuvriendelijke klussen uit te laten voeren in huis, zoals het laten plaatsen van gevelisolatie of bijvoorbeeld een warmtepomp.

Op www.energiebespaarlening.nl vind je hier meer over.

Wat kost woningisolatie?

Benader vandaag nog isolatiespecialisten bij jouw in de regio voor gratis informatie en een offerte. Zo weet je wat de mogelijkheden zijn en door de prijzen te vergelijken kun je tevens besparen op je klus.